KETORAL yan etkileri

KETORAL yan etkileri

KETORAL 200 mg 10 tablet

Tüm ilaçlar gibi KETORAL’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa KETORAL’i kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

Yüz, ağız ve boğazda şişme (anjiyonörotik ödem), nefes darlığı ile birlikte kan basıncında aşırı düşme şeklinde şiddetli aleıjik ve anaflaktik reaksiyonlar;

Bunlann hepsi çok ciddi yan etkilerdir.

Eğer bunlardan sizde mevcut ise, sizin KETORAL’e karşı ciddi aleıjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatınlmanıza gerek olabilir. Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi oldukça seyrek görülür.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, hemen doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

Vücudun çeşitli yerlerinde morarma, çürük ve bereler (kan pulcuklannda azalma belirtileri olabilir),

Aniden aşırı bulantı / kusma, görme bozukluğu (kafa içi basınç artması belirtileri olabilir), İştahsızlık, bulantı, kusma, halsizlik, gözlerin ve/veya cildin sarı renk alması, kann ağnsı ya da koyu renkli idrar (karaciğer iltihabı belirtileri),

Bunlann hepsi ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdahale gerekebilir.

Ciddi yan etkiler çok seyrek görülür.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz:

Aşağıdaki yan etkiler yaygın olarak bildirilmiştir (10 kişide l’den az, 100 kişide l’den fazla kişiyi etkileyen): Baş ağrısı, karın ağnsı, ishal, bulantı, karaciğer fonksiyonlannda anormallik.

Aşağıdaki yan etkiler yaygın olmayarak olarak bildirilmiştir (100 kişide l’den az, 1000 kişide l’den fazla kişiyi etkileyen): Aleıjik durumlar, erkeklerde meme büyümesi, alkole karşı dayanıksızlık, iştahsızlık, kandaki lipid düzeylerinde yükselme, iştah artışı, uykusuzluk, sinirlilik, baş dönmesi, kanncalanma/iğnelenme, uykulu hal, ışıktan ürkme, oturur ya da yatar durumda iken ayağa kalkıldığında kan basıncının düşmesi, burun kanaması, kamın üst tarafında ağn, kabızlık, ağız kuruluğu, ağızda tat duyusu değişikliği, hazımsızlık, kannda gaz, dilde renk değişikliği, kusma, sanlık, saç dökülmesi, deri iltihabı, deride kızanklık, kaşıntı, döküntü, kurdeşen, deride aşırı kuruluk ve pullanma, kas ağnsı, ay hali kanamalannda bozulma, aşırı zayıflık ve halsizlik, üşüme/titreme, bitkinlik, sıcak basmalan, kınklık, vücudun çeşitli bölgelerinde sıvı toplanması (ödem), ateş.

Aşağıdaki yan etkiler çok seyrek olarak bildirilmiştir (10.000 kişide l’den az kişiyi etkileyen): Böbrek üstü bezi yetmezliği, karaciğerde bozukluk, ışığa karşı hassasiyet, eklem ağnsı, erkeklerde sertleşme bozukluğu, sperm sayısında azalma (önerilen günlük tedavi dozlan olan 200-400 mg/gün’den yüksek dozlarda).

Bunlar KETORAL’in hafif yan etkileridir.

Yan etkilerin raporlanması

Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yan etkileri www.titck.gov.tr sitesinde yer alan “İlaç Yan Etki Bildirimi“ ikonuna tıklayarak ya da 0 800 314 00 08 numaralı yan etki bildirim hattını arayarak Türkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM)‘ne bildiriniz. Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanmakta olduğunuz ilacın güvenliliği hakkında daha fazla bilgi edilnilmesine katkı sağlamış olacaksınız.

KETORAL Nasıl Saklanır?

KETORAL son kullanma tarhine kadar güvenle saklayabilmek için KETORAL saklama önerileri bölümünü okuyunuz. KETORAL ilacını bozulmadan saklayabilmek için bu prospektüste yer alan saklama şekil ve koşullarına uyunuz.

Bu prospektüste yer alan yan etkilerden herhangi biriyle karşılaşırsanız doktorunza ve eczacınıza danışın. KETORAL kullanmaya devam edip etmemeye kendiniz karar vermeyin.

KETORAL Kullananlar

KETORAL ilaç bilgileri

İlaç Fiyatı 16.77 TL
Barkodu 8699569010050
Reçete Normal reçeteli
Etken Madde Ketokanazol
İlaç Firması Bilim İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Atc Kodu J02AB02
Geri Ödeme Kodu A04289

İlaç Sınıfı

Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar
Antimikotik İlaçlar
Sistemik Antimikotikler
İmidazol Türevleri
Ketokonazol
KETORAL Kullananlar

Bu ilacın diğer doz ve formları

KETORAL VAG. 400 mg 3 supozituar
KETORAL VAG. 400 mg 10 supozituar
KETORAL 200 mg 30 tablet
KETORAL 200 mg 10 tablet
KETORAL % 2 60 ml şampuan

KETORAL fiyatı, kullanım şekli, diğer özellikleri ve tedavi amacı ile kullanıldığı hastalıklar bakımından özellikleri KETORAL 200 mg 10 tablet için geçerlidir. KETORAL ilacının farklı dozaş ve formlardaki fiyatı, dozu ve iyi geldiği hastalıklar farklı olabilir.

Diğer KETORAL formları

Eşdeğer İlaçlar

NIZORAL 400 mg 5 ovül
NIZORAL 200 mg 10 tablet
NIZORAL 20 mg 60 ml şampuan
NIZORAL % 2 30 gr krem
KONAZOL MEDIKAL %2 100 ml şampuan

KETORAL muadilleri içerik bakımından ele alınmıştır. Farklı ilaçların farklı hastalıklarda farklı tedavi yöntemleri olabileceği gibi farklı yan etkileri de olabilir. Muadil ilaçlar hakkında daha fazla bilgi için ilaç kullanma kılavuzu, prospektüs ve kısa ürün bilgilerine bakın.

Tüm KETORAL muadilleri