SILANEM hangi hastalıklarda kullanılır?

SILANEM hangi hastalıkların tedavisinde kullanılır?

SILANEM 500/500 mg IV inf. için toz içeren flakon Terapötik endikasyonlar

SİLANEM, intravenöz uygulamanın uygun olduğu ve mikroorganizmaların duyarlı suşlarının neden olduğu aşağıdaki ciddi enfeksiyonların tedavisinde endikedir:

- Alt solunum yolu enfeksiyonları: Staphylococcus aureus (penisilinaz üreten suşları dahil), Acinetobacter türleri, Enterobacter türleri, Escherichia coli, Haemophilus influenza, Haemophilus parainfluenzae*, Klebsiella türleri, Serratia marcescens.

- Üriner sistem enfeksiyonları (komplikasyonlu ve komplikasyonsuz): Enteroccus faecalis, Staphylococcus aureus (penisilinaz üreten suşları)*, Enterobacter türleri, Escherichia coli, Klebsiella türleri, Morganella morganii*, Proteus vulgaris*, Providencia rettgeri*, Pseudomonas aeruginosa.

- İntra-abdominal enfeksiyonlar: Enteroccus faecalis, Staphylococcus aureus (penisilinaz üreten suşları)*, Staphylococcus epidermidis, Citrobacter türleri, Enterobacter türleri, Escherichia coli, Klebsiella türleri, Morganella morganii*, Proteus türleri, Pseudomonas aeruginosa, Bifidobacterium türleri, Clostridium türleri, Eubacterium türleri, Peptococcus türleri, Peptostreptococcus türleri, Propionibacterium türleri *, B. fragilis dahil Bacteroides türleri *,Fusobacterium türleri.

- Jinekolojik enfeksiyonlar: Enteroccus faecalis, Staphylococcus aureus (penisilinaz üreten suşları)*, Staphylococcus epidermidis, Streptococcus agalactiar (Grup B streptococci), Enterobacter türleri, Escherichia coli, Gardnerella vaginalis, Klebsiella türleri*, Proteus türleri, Bifidobacterium

türleri*, Peptococcus türleri*, Peptostreptococcus türleri, Propionibacterium türleri *, B. fragilis dahil Bacteroides türleri *.

Bakteriyel septisemi: Enteroccus faecalis, Staphylococcus aureus (penisilinaz üreten suşları)*, Enterobacter türleri, Escherichia coli, Klebsiella türleri, Pseudomonas aeruginosa, Serratia türleri*, B.fragilis dahil Bacteroides türleri*.

Kemik ve eklem enfeksiyonları: Enteroccus faecalis, Staphylococcus aureus (penisilinaz üreten suşları)*, Staphylococcus epidermidis, Enterobacter türleri, Pseudomonas aeruginosa.

Cilt ve yumuşak doku enfeksiyonları: Enteroccus faecalis, Staphylococcus aureus (penisilinaz üreten suşları)*, Staphylococcus epidermidis, Acinetobacter türleri, Citrobacter türleri, Enterobacter türleri, Escherichia coli, Klebsiella türleri, Morganella morganii, Proteus vulgaris, Providencia rettgeri*, Pseudomonas aeruginosa, Serratia türleri, Peptococcus türleri, Peptostreptococcus türleri, B. fragilis dahil Bacteroides türleri, Fusobacterium türleri.

Endokardit: Staphylococcus aureus (penisilinaz üreten suşları)

Polimikrobik enfeksiyonlar: SİLANEM, S.pneumonia (pnömoni, septisemi), S. Pyogenes (cilt ve yumuşak doku) veya penisilinaz üretmeyen S.aureus’un etken organizmalardan biri olarak görev aldığı enfeksiyonlar dahil olmak üzere, polimikrobiyel enfeksiyonlarda endikedir. Ancak bu organizmaların neden olduğu monobakteriyel enfeksiyonların tedavisinde genellikle penisilin G gibi daha dar spektrumlu antibiyotikler kullanılmaktadır.

* Bu organizmaların bu organ sistemlerindeki etkinliği 10’dan az enfeksiyonda çalışılmıştır.

Pseudomonas aeruginosa’nın neden olduğu kistik fibroz, kronik akciğer hastalığı ve alt solunum yolu enfeksiyonları olan hastalarda klinik iyileşme gözlenmiştir ancak yine de bakteriyel eradikasyon her zaman sağlanamayabilir. SİLANEM güvenirliliği ve etkinliği yayınlanmadığı için menenjitli hastalarda endike değildir.

SİLANEM’in gram-pozitif ve gram-negatif aerob ve anaerob bakterilere karşı geniş spektrumu nedeniyle, karma enfeksiyonların tedavisinde ve neden olan organizmaların tanımlanmasından önceki muhtemel tedavide kullanılır. Bu karma enfeksiyonların büyük bir çoğunluğu fekal flora veya vajina, cilt ve ağız floralarından kaynaklanan kontaminasyonla ilişkilidir. Bu karma enfeksiyonlarda SİLANEM genellikle, aminoglikozitlere, sefalosporinlere ve penisilinlere dirençli olan ve en sık karşılaşılan anaerob patojen olan Bacteroides fragilis’e karşı etkilidir.

Pseudomonas aeruginosa’nın bazı suşları SİLANEM ile tedavi sırasında hızlı bir direnç geliştirebilir. Bu nedenle terapi başlamış olsa dahi, neden olan

bakterilerin (Pseudomonas aeruginosa gibi) tedaviye duyarlılığı, eğer mümkünse test edilmelidir.

Sefalosporinler, penisilinler ve aminoglikozidler gibi diğer antibiyotiklere karşı dirençli olan enfeksiyonların SİLANEM tedavisine cevap verdikleri gösterilmiştir.

SİLANEM ayrıca belirgin operasyon sonrası enfeksiyonların önlenmesinde de endikedir.

SILANEM kullanım miktarı

Değişik yaş grupları, cinsiyet ve hastalık durumlarına göre SILANEM kullanım miktarı değişiklik gösterebilir.

SILANEM Kullananlar

SILANEM ilaç bilgileri

İlaç Fiyatı 30.7 TL
Barkodu 8699828260011
Reçete Normal reçeteli
Etken Madde Imipenem Silastatin Sodyum
İlaç Firması Koçak Farma İlaç ve Kimya Sanayi A.Ş.
Atc Kodu J01DH51
Geri Ödeme Kodu A11849

İlaç Sınıfı

Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar
Antibakteriyel (Antibiyotik) İlaçlar
Diğer BetaLaktam Antibakteriyeller
Karbapenemler
İmipenem ve Enzim İnhibitörü
SILANEM Kullananlar

Bu ilacın diğer doz ve formları

SILANEM 500/500 mg IV inf. için toz içeren flakon

SILANEM fiyatı, kullanım şekli, diğer özellikleri ve tedavi amacı ile kullanıldığı hastalıklar bakımından özellikleri SILANEM 500/500 mg IV inf. için toz içeren flakon için geçerlidir. SILANEM ilacının farklı dozaş ve formlardaki fiyatı, dozu ve iyi geldiği hastalıklar farklı olabilir.

Diğer SILANEM formları

Eşdeğer İlaçlar

TIENAM IV 500 mg 1 flakon
SILANEM 500/500 mg IV inf. için toz içeren flakon
CILAPEM 500/500 mg IV inf. için toz içeren flakon

SILANEM muadilleri içerik bakımından ele alınmıştır. Farklı ilaçların farklı hastalıklarda farklı tedavi yöntemleri olabileceği gibi farklı yan etkileri de olabilir. Muadil ilaçlar hakkında daha fazla bilgi için ilaç kullanma kılavuzu, prospektüs ve kısa ürün bilgilerine bakın.

Tüm SILANEM muadilleri