VEXOL yan etkileri

VEXOL yan etkileri

VEXOL 5 ml oftalmik solüsyon

Tüm ilaçlar gibi VEXOL’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Topikal kortikosteroid kullanımı göz içi basıncında artışa sebep olabilir.

Yan etkiler çok ciddi olmadığı müddetçe ilacı kullanmaya devam edebilirsiniz. Endişelenirseniz doktor ya da eczacınızla konuşunuz. Doktorunuzla konuşmadan VEXOL kullanımını kesmeyiniz.

Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sırlanmıştır: Çok yaygın : 10 hastanın en az 1'inde görülebilir.

Yaygın : 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla

görülebilir.

Yaygın olmayan : 100 hastanın birinden az, fakat 1000 hastanın birinden fazla görülebilir.

Seyrek : 1000 hastanın birinden az görülebilir

Çok seyrek : 10000 hastanın birinden az görülebilir.

Bilinmiyor : Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.

Göz bozuklukları

Yaygın: göz ağrısı, bulanık görme, göz akıntısı, gözde rahatsızlık, gözde yabancı cisim hissi

Yaygın olmayan: korneal ülser (gözün saydam tabakası olan korneada yara gelişebilir ve şiddetli ağrı, batma, görme bulanıklığı, ışığa hassasiyet, göz yaşarması, kornea üzerinde lekelenme gibi belirtiler görülmesi hali), korneada aşınma, korneada akıntı, ön oda fibrin, keratit, korneal ödem, konjuktival ödem, göz ödemi, kuru göz, ışık korkusu, göz kaşıntısı, göz tahrişi, gözde kızarıklık (hiperemi), göz kapağında çapaklanma, gözde anormal his (yapışkanlık hissi), gözyaşında artış

Tetkikler

Yaygın: göz içi basıncında artış (Genelde belirti vermemesine rağmen nadiren ani geliştiğinde görme bulanıklığı, gözde kanlanma ve ağrı, ışıklar etrafında halelenme görme gibi şikayetlerle ortaya çıkabilir.)

Yaygın olmayan: korneal lekelenme

Sinir sistemi bozuklukları

Yaygın olmayan: baş ağrısı (alın ağrısı dahil), tat almada bozukluk

İnfeksiyonlar ve infestasyonlar

Yaygın olmayan: farenjit, nezle

Damar bozuklukları

Yaygın olmayan: hipotansiyon

Yan etkilerin raporlanması

Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yan etkileri www.titck.gov.tr sitesinde yer alan “İlaç Yan Etki Bildirimi“ ikonuna tıklayarak ya da 0 800 314 00 08 numaralı yan etki bildirim hattını arayarak Türkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM)‘ne bildiriniz. Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanmakta olduğunuz ilacın güvenliliği hakkında daha fazla bilgi edilnilmesine katkı sağlamış olacaksınız.

VEXOL Nasıl Saklanır?

VEXOL son kullanma tarhine kadar güvenle saklayabilmek için VEXOL saklama önerileri bölümünü okuyunuz. VEXOL ilacını bozulmadan saklayabilmek için bu prospektüste yer alan saklama şekil ve koşullarına uyunuz.

Bu prospektüste yer alan yan etkilerden herhangi biriyle karşılaşırsanız doktorunza ve eczacınıza danışın. VEXOL kullanmaya devam edip etmemeye kendiniz karar vermeyin.

VEXOL Kullananlar

VEXOL ilaç bilgileri

İlaç Fiyatı 8.1 TL
Barkodu 8699760710049
Reçete Normal reçeteli
Etken Madde Rimexolone
İlaç Firması Alcon Laboratuarları Tic. A.Ş.
Atc Kodu S01BA13
Geri Ödeme Kodu A08355

İlaç Sınıfı

Duyu Organları
Göze Uygulanan İlaçlar
Antienflamatuar İlaçlar
Kortikosteroidler
Rimexolone
VEXOL Kullananlar

Bu ilacın diğer doz ve formları

VEXOL 5 ml oftalmik solüsyon

VEXOL fiyatı, kullanım şekli, diğer özellikleri ve tedavi amacı ile kullanıldığı hastalıklar bakımından özellikleri VEXOL 5 ml oftalmik solüsyon için geçerlidir. VEXOL ilacının farklı dozaş ve formlardaki fiyatı, dozu ve iyi geldiği hastalıklar farklı olabilir.

Diğer VEXOL formları

Eşdeğer İlaçlar

VEXOL 5 ml oftalmik solüsyon

VEXOL muadilleri içerik bakımından ele alınmıştır. Farklı ilaçların farklı hastalıklarda farklı tedavi yöntemleri olabileceği gibi farklı yan etkileri de olabilir. Muadil ilaçlar hakkında daha fazla bilgi için ilaç kullanma kılavuzu, prospektüs ve kısa ürün bilgilerine bakın.

Tüm VEXOL muadilleri