TRIAVER İstenmeyen etkileri

TRIAVER İstenmeyen etkiler

TRIAVER 1 ml 1 ampül

Çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (>1/1.000 ila <1/100); seyrek (>1/10.000 ila <1/1.000); çok seyrek (<1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).

Herhangi bir yol ile uygulamayı takiben görülen yan etkiler şunlardır;

Enfeksiyonlar ve enfestasyonlar

Bilinmiyor: İnfeksiyona dirençte azalma

Bağışıklık sistemi hastalıkları

Bilinmiyor: Anaflaktoid reaksiyon, anaflaksi, anjiyoödem Endokrin hastalıkları

Bilinmiyor: Menstrüel düzensizlikler, Cushingoid durumun gelişmesi, çocuklarda büyümenin baskılanması, özellikle stres durumlarında (travma, ameliyat, hastalık gibi) sekonder adrenokortikal ve hipofizer cevapsızlık, karbonhidrat ve glukoz toleransında azalma, latent diabetes mellitusun ortaya çıkması, diyabetiklerde insülin veya oral hipoglisemik ilaçlara gereksinimin artması, glukozüri, hirsutizm, hipertrikozis

Metabolizma ve beslenme hastalıkları

Bilinmiyor: Hiperglisemi, glikozüri ve protein katabolizmasından dolayı negatif nitrojen balansı ve anormal yağ depolanması, sperm sayısı ve hareketinde artma veya azalma, malez, aydede yüz, kilo artışı.

Psikiyatrik hastalıkları

Bilinmiyor: Konvülsiyonlar, psikolojik bağımlılık, depresyon, ruhsal düzensizlik, öfori, vertigo, genellikle tedaviden sonra görülen papilla ödemiyle birlikte kafa içi basıncında artma (psödo-rümör serebri), baş dönmesi, baş ağrısı, uykusuzluk, nörit veya parestezi ve önceden var olan psikiyatrik durumun şiddetlenmesi, epilepsi, depresyon (bazen şiddetli), öfori, huzursuzluk, anksiyete, konfüzyon ve hafıza kaybı, ruh halinde değişiklikler, psikotik semptomlar ve kişilik değişiklikleri, araknoiditis, meningitis, paraparesis/parapleji ve duyusal değişiklikler bildirilmiştir.

Sinir sistemi hastalıkları

Bilinmiyor: Bayılma nöbetleri

Göz hastalıktan

Bilinmiyor: Posterior subkapsüler katarakt, intraoküler basınçta artma, glokom ve eksoftalmi, korneada perforasyonlar, komeal ve skleral incelme, viral yada fungal oftalmik hastalıkların baskıl anması.

Kardiyak hastalıkları

Bilinmiyor: Prematüre çocuklarda hipertansiyon, senkop, konj estif kalp yetmezliği, aritmi, nekrotize ajit, anjeit, tromboemboli, tromboflebit, kardiyak arrest, kalp büyümesi, konj estif kalp yetmezliği, dolaşım kollapsı, hipertrofik kardiyomiyopati, miyokard infarktüsü sonrasında miyokard yırtılması, akciğer ödemi, senkop, taşikardi, vaskülit.

Vasküler hastalıkları

Bilinmiyor: Sodyum tutulması, hipertansiyon veya konj estif kalp yetmezliğine bağlı sıvı tutulması, kardiyak aritmilere veya EKG değişikliklerine yol açabilen potasyum kaybı, hipokalemik alkaloz, kalsiyum atıhmmda artış.

Gastrointestinal hastalıkları

Bilinmiyor: Peptik ülser ve bunu takiben gelişebilen perforasyon ve kanama, pankreatit, abdominal distansiyon, ülseratif özofajit, intratekal uygulama sonrası barsak/mesane disfonksiyonu, genellikle ilaç kesilmesiyle geri dönebilen serum karaciğer enzim düzeylerinde yükselme, hepatomegali, iştah artması, bulantı, ince ve kalın barsaklarda delinme (özellikle inflamatuvar barsak hastalığı olanlarda), hazımsızlık, kandidiaz, hıçkırık.

Deri ve deri altı doku hastalıkları

Bilinmiyor: Yara iyileşmesinde gecikme, ince ve kolay zedelenen deri, peteşi ve ekimoz, fasiyal eritem, terlemede artış, purpura, stria, hirsutizm, akneiform erüpsiyonlar, lupus eritematozus benzeri lezyonlar, ürtiker, döküntü, deri testlerine cevapta baskılanma, akne,

alerjik dermatit, cilt ve cilt altı atrofı, ödem, hiperpigmentasyon, steril apse, saçlarda kepeklenme

Kas-iskelet bozukluklar, bağ doku ve kemik hastalıkları

Bilinmiyor: Kas zafiyeti, halsizlik, steroid miyopatisi, kaslarda kitlesel kayıp, osteoporoz, vertebralarda kompresyon kırığı, kırıklarda geç iyileşme, femur ve humerus başlarında aseptik nekroz, uzun kemiklerde patolojik kırıklar ve spontan kırıklar, tendon yırtılması, Charcot -benzeri artropati (intraventriküler kullanım sonrası) injeksiyon yerinde yanma, avasküler osteonekroz.

Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıklar

Bilinmiyor: Enfeksiyonun şiddetlenmesi veya maskelenmesi

İlacın bırakılması ile ateş, miyalji, artralji, rinit, konjuktivit, ağrılı ve kaşıntılı cilte nodüller ve kilo kaybı meydana gelebilir. Uzun süreli tedavi sonrasında aniden dozun azaltılması akut adrenal yetersizliğe, hipotansiyona ve ölüme yol açabilir (Uyarılar ve Önlemlere Bakınız).

İntramüsküler uygulamayı takiben

İntramüsküler uygulamayı takiben şiddetli ağrı bildirilmiştir. Steril apse oluşumu, subkütanöz ve kütanöz atrofı, hiperpigmentasyon, hipopigmentasyon ve Charcot benzeri artropati gözlenmiştir.

İntraartiküler uygulamayı takiben

TRIAVER doz aşımı

fazla dozda TRIAVER kullandıysanız doz aşımı bölümünü okuyun ve doktorunuza başvurun.

Tüm beklenmeyen durumlar için eczacınıza ve doktorunuza başvurun.

TRIAVER Kullananlar

TRIAVER ilaç bilgileri

İlaç Fiyatı 6.97 TL
Barkodu 8699788751376
Reçete Normal reçeteli
Etken Madde Triamsinolon Asetonat
İlaç Firması Osel İlaç San. Ve Tic. A.Ş
Atc Kodu H02AB08
Geri Ödeme Kodu A14267

İlaç Sınıfı

Endokrin Sistem
Sistemik Kortikosteroidler
MONO KORTİKOSTEROİDLER
Glucocorticoids
Triamsinolon asetonat
TRIAVER Kullananlar

Bu ilacın diğer doz ve formları

TRIAVER 1 ml 1 ampül

TRIAVER fiyatı, kullanım şekli, diğer özellikleri ve tedavi amacı ile kullanıldığı hastalıklar bakımından özellikleri TRIAVER 1 ml 1 ampül için geçerlidir. TRIAVER ilacının farklı dozaş ve formlardaki fiyatı, dozu ve iyi geldiği hastalıklar farklı olabilir.

Diğer TRIAVER formları

Eşdeğer İlaçlar

TRIAVER 1 ml 1 ampül
SINAKORT-A ampül
N-CORT nazal sprey
N-CORT %0.055 nazal sprey 120 doz
NASACORT nazal sprey

TRIAVER muadilleri içerik bakımından ele alınmıştır. Farklı ilaçların farklı hastalıklarda farklı tedavi yöntemleri olabileceği gibi farklı yan etkileri de olabilir. Muadil ilaçlar hakkında daha fazla bilgi için ilaç kullanma kılavuzu, prospektüs ve kısa ürün bilgilerine bakın.

Tüm TRIAVER muadilleri