TENSINOR Diğer ilaçlarla etkileşimi

TENSINOR Diğer ilaçlarla etkileşimi

TENSINOR 50 mg 28 tablet {Astra}

Özellikle ventrikül fonksiyonu bozulmuş ve/veya SA yada AV ileti bozukluğu olan hastalarda beta-blokerlerle Verapamil, Diltiazem gibi negatif inotropik etkili kalsiyum kanal blokerlerinin kombine kullanımı negatif inotropik etkinin artmasına yol açabilir.Bunun sonucunda ciddi hipotansiyon, bradikardi ve kardiyak yetmezlik gelişebilir.Beta-bloker ya da kalsiyum kanal blokeri intravenöz uygulanacaksa uygulama diğerinin uygulanmasından 48 saat sonrasına kadar yapılmamalıdır. Dihidropiridin grubu kalsiyum kanal blokerleri örneğin Nifedipin ile birlikte kullanımı hipotansiyon riskini arttırabilir ve kardiyak yetersizlik olan hastalarda kalp yetmezliği gelişebilir.

Digital glikozidleri beta-blokerlerle birlikte atrio-ventriküler iletim zamanını arttırabilir.

Beta blokerler, klonidinin kesilmesini müteakip görülen rebound hipertansiyonu şiddetlendirebilir. İki ilaç beraber uygulandığı takdirde beta bloker, klonidin’in kesilmesinden bir kaç gün önce kesilmelidir. Klonidin yerine beta bloker tedavisi uygulanacaksa, beta bloker verilmesine klonidin uygulamasının durdurulmasından birkaç gün sonra başlanılmalıdır.

Disopiramid gibi sınıf 1 anti aritmik ilaçların (örn. disopiramid) ve amiodaronun atriyal iletim zamanı üzerinde artırıcı bir etkisi olabilir ve bu ilaçlar negatif inotropik etkiye neden olabilirler.

Sempatomimetik ajanlar, örneğin adrenalin, ile birlikte kullanım beta blokerleri etkisizleştirebilir.

İnsülin ve oral antidiabetik ilaçlar ile birlikte kullanılması bu ilaçların kan şekerini düşürücü etkisini kuvvetlendirebilir. Hipoglisemi belirtileri, özellikle taşikardi, maskelenebilir.

Prostaglandin sentezini inhibe eden ilaçlar (örneğin ibuprofen, indometasin) ile birlikte kullanım beta blokerlerin hipotansif etkilerini azaltabilir.

TENSİNOR ile birlikte anestezik ajanlar kullanılırken, dikkatli olunmalıdır. Anestezi uzmanına bilgi verilmeli ve mümkün olan en az negatif inotrop etkili anestezik seçilmelidir. Beta blokerlerin anestezik ilaçlarla birlikte kullanımı refleks taşikardinin azalması ve hipotansiyon riskinin artması ile sonlanabilir. Miyokard depresyonu yapan anestezik ajanlardan kaçınılmalıdır.

TENSINOR Hamilelik ve emzirme uyarıları

Eğer hamile ya da emzirme dönemindeyseniz TENSINOR ilacı hakkında gebelik ve laktasyon bölümünü mutlaka okuyun.

Doktorunuzun diğer ilaçlarla etkişim uyarılarını dikkate alın. TENSINOR ile birlikte kullandığınız başka ilaçlar varsa eczacınıza ve doktorunuza bildirin.

TENSINOR Kullananlar

TENSINOR ilaç bilgileri

İlaç Fiyatı 13.68 TL
Barkodu 8699786010086
Reçete Normal reçeteli
Etken Madde Atenolol
İlaç Firması AstraZeneca Türkiye İlaç Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti.
Atc Kodu C07AB03
Geri Ödeme Kodu A07768

İlaç Sınıfı

Kalp Damar Sistemi
Beta Bloke Edici Ajanlar
Beta Bloke Edici Ajanlar
Seçici Ajanlar
Atenolol
TENSINOR Kullananlar

Bu ilacın diğer doz ve formları

TENSINOR 50 mg 28 tablet {Astra}
TENSINOR 100 mg 28 tablet {Astra}

TENSINOR fiyatı, kullanım şekli, diğer özellikleri ve tedavi amacı ile kullanıldığı hastalıklar bakımından özellikleri TENSINOR 50 mg 28 tablet {Astra} için geçerlidir. TENSINOR ilacının farklı dozaş ve formlardaki fiyatı, dozu ve iyi geldiği hastalıklar farklı olabilir.

Diğer TENSINOR formları

Eşdeğer İlaçlar

TENSINOR 50 mg 28 tablet {Astra}
TENSINOR 100 mg 28 tablet {Astra}
NORTAN 50 mg 28 film tablet
NORTAN 100 mg 28 film tablet
ATOLTEVA 50 mg 30 tablet

TENSINOR muadilleri içerik bakımından ele alınmıştır. Farklı ilaçların farklı hastalıklarda farklı tedavi yöntemleri olabileceği gibi farklı yan etkileri de olabilir. Muadil ilaçlar hakkında daha fazla bilgi için ilaç kullanma kılavuzu, prospektüs ve kısa ürün bilgilerine bakın.

Tüm TENSINOR muadilleri