SEVORANE kullanmadan önce

SEVORANE kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

SEVORANE likit %100 (100 ml solüsyon) {Abbvie}

SEVORANE'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Eğer;

- SEVORANE veya başka bir anestezi ilacına karşı alerjik iseniz,

- Sizin veya ailenizin herhangi bir ferdinin bir ameliyat sırasında malign hipertermi (vücut sıcaklığında hızlı artış) adı verilen bir durum yaşadığını biliyorsanız,

- Daha önce genel anestezi aldıysanız, özellikle kısa bir dönem içinde genel anestezi tekrarlandı ise servis doktorunuza, cerrahını/a veya anestezi uzmanınıza söyleyiniz. Bazı anestezikler bazen ciltte sararma (sanlık) gibi sorunlara neden olabilirler.

- Halojenli anesteziklerle ilişkilendirilen sarılık, ateş ve/veya eozinofıli ile birlikte açıklanamayan orta şiddetli/şiddetli karaciğer fonksiyon bozukluğu hikayesiniz varsa.

- Genel anestezi kontrendike (uygulanmaması gerekiyor ise) ise.

SEVORANE'i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

Eğer;

- Eğer QT uzaması (elektrokardiografi’de (EKG) belirli bir zaman aralığında uzama)

veya QT uzaması ile ilişkilendİrilebilen torsades de pointes (spesifik bir kalp ritim

bozukluğu tipidir) mevcut ise (Sevofluranın bunlara bazen neden olduğu bilinmektedir.),

- Eğer mitokondri (vücudu oluşturan hücrelerin kritik bölümleri) ile ilgili bir

hastalığınız varsa,

- Eğer nöbet riskiniz varsa yada eğilimli iseniz.

Bu uyanlar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen

doktorunuza danışın.

Yukandakilere ilave olarak, eğer Sevofluran çocuğunuza uygulanıyor ise ve aşağıda yer alan durumlar mevcut ise servis doktorunuza, cerrahınıza veya anestezi uzmanınıza söyleyiniz.

Eğer;

- Nöbet veya nöbet hastalığı (kriz) mevcut ise (Sevofluran nöbet riskini artırabilir.),

- Pompe hastalığı (metabolik bir hastalık) mevcut ise (Sevofluran bazı durumlarda ciddi olabilen anormal kalp ritmine neden olabilir),

- Duchenne musküler distrofısi gibi ciddi bir kas hastalığı mevcut ise,

- Mitokondriyal bir hastalık mevcut ise (doğuştan gelebilen bir hastalık olabilir ve kalp, beyin ve böbrek özel hücrelerini etkileyebilir).

Hamile iseniz veya hamile olma olasılığınız var ise doktorunuza söyleyiniz.

Hamilelerde kullanımı ile ilgili yeterli ve iyi kontrollü çalışmalar yoktur. Bundan dolayı sevofluran, hamilelerde ancak gerektiğinde kullanılmalıdır.

Hamilelik

Emzirme

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Sevofluranın İnsan sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Sevofluran uygulamasını takiben 48 saat süre ile emzirmenin durdurulması ve bu aralıkta sağılan sütün atılması tavsiye edilir.

Araç ve makina kullanımı

Diğer ajanlarla olduğu gibi, makina kullanmak gibi zihin açıklığı gerektiren aktivitelerin başarılması, genel anestezi sonrası bir müddet bozulabilir. Sevofluran anestezisinden sonra doktorunuz kullanabileceğinizi söyleyene kadar araç ve tehlikeli makina kullanmayınız.

Diğer ilaçlar ile SEVORANE’in birlikte kullanımı:

- Sakinleştirici (benzodiazepin) ve ağn kesiciler (opioidler) sevofluranın akciğer hava keselerindeki konsantrasyonunu azaltabilir.

- Azotlu gaz (nitröz oksit) ile beraber kullanıldığında sevofluranın akciğer hava keselerindeki maksimum konsantrasyonu azalır.

- SEVORANE’in vücutta parçalanması, karaciğer enziminin (sitokrom P450 (CYP)2E1) bilinen aktivite hızlandıncılan (öm. izoniyazid ve alkol) ile artabilir.

- Damardan verilen anestezik (Öm. propofol) kullanımı sonrasında SEVORANE’in daha düşük konsantrasyonları gerekebilir.

SEVORANE, depolarize etmeyen kas gevşeticilerin yaptığı nöromusküler blokajın (sinir kas kavşağında sinir iletiminin durdurulması), hem yoğunluğunu hem de etki süresini etkiler.

Sevofluran ve dolaylı etki gösteren sempatomimetik (sempatik aktiviteyi arttıran ilaçlar) ürünlerin (amfetaminler, efedrin) eşzamanlı kullanımında akut hipertansif epizot (ani yüksek tansiyon atağı) riski bulunmaktadır.

- Verapamil ve sevofluran eş zamanlı uygulandığında atriyoventriküler iletimin (kalpteki sinyal iletimin) bozulduğu gözlemlenmiştir.

- Uzun süre San Kantaron (St John’s Wort) ile tedavi gören hastalarda halojene edilmiş inhalasyon anestezikler ile anesteziden kaynaklanan ciddi hipotansiyon ve geç uyanma bildirilmiştir.

Eğer reçeteli yada reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.

SEVORANE Yan Etkileri?

SEVORANE kullanmadan önce bu sayfadaki uyarılardan biriyle uyuşan durumunuz varsa doktorunuza danışın. Kullanmadan önce uyarıları sonrası mutlaka SEVORANE yan etkileri bölümünü okuyun. Böylelikle ilacın yol açabileceği olumsuz etkileri engelleminiz mümkün olabilir.
SEVORANE ilacını ne kadar kullanmanız gerektiğini bilmiyorsanız SEVORANE nasıl kullanılır ve SEVORANE likit %100 (100 ml solüsyon) {Abbvie} doz ve uygulama bölümüne bakınız.

SEVORANE kullanımında doktorunuzun önerilerini dikkate alın. SEVORANE kullanmadan önce mutlaka bu sayfayı okuyun.

SEVORANE Kullananlar

SEVORANE ilaç bilgileri

İlaç Fiyatı 0 TL
Barkodu 8680656080186
Reçete Normal reçeteli
Etken Madde Sevoflurane
İlaç Firması AbbVie Tibbi İlaçlar San. Tic. Ltd. Şti.
Atc Kodu N01AB08
Geri Ödeme Kodu A07225

İlaç Sınıfı

Sinir Sistemi
Anestezik İlaçlar
Genel Anestezikler
Halojenli hidrokarbonlar
Sevofluran
SEVORANE Kullananlar

Bu ilacın diğer doz ve formları

SEVORANE likit %100 (250 ml solüsyon) {Abbvie}
SEVORANE likit %100 (250 ml solüsyon)
SEVORANE likit %100 (100 ml solüsyon) {Abbvie}
SEVORANE likit %100 (100 ml solüsyon)

SEVORANE fiyatı, kullanım şekli, diğer özellikleri ve tedavi amacı ile kullanıldığı hastalıklar bakımından özellikleri SEVORANE likit %100 (100 ml solüsyon) {Abbvie} için geçerlidir. SEVORANE ilacının farklı dozaş ve formlardaki fiyatı, dozu ve iyi geldiği hastalıklar farklı olabilir.

Diğer SEVORANE formları

Eşdeğer İlaçlar

SOJOURN inhilasyon için UCUCU çözelti 250 ml
SEVORANE likit %100 (250 ml solüsyon) {Abbvie}
SEVORANE likit %100 (250 ml solüsyon)
SEVORANE likit %100 (100 ml solüsyon) {Abbvie}
SEVORANE likit %100 (100 ml solüsyon)

SEVORANE muadilleri içerik bakımından ele alınmıştır. Farklı ilaçların farklı hastalıklarda farklı tedavi yöntemleri olabileceği gibi farklı yan etkileri de olabilir. Muadil ilaçlar hakkında daha fazla bilgi için ilaç kullanma kılavuzu, prospektüs ve kısa ürün bilgilerine bakın.

Tüm SEVORANE muadilleri