SEFFUR hangi hastalıklarda kullanılır?

SEFFUR hangi hastalıkların tedavisinde kullanılır?

SEFFUR 1.5 mg IV enjeksiyonluk toz içeren flakon Terapötik endikasyonlar

SEFFUR belirli mikroorganizmaların duyarlı suşlarının sebep olduğu aşağıdaki enfeksiyonların tedavisinde endikedir:

1. Alt solunum yolu enfeksiyonları: Streptococcus pneumorıiae, Haemophilus influenzae (ampisiline dirençli suşlar dahil), Klebsiella spp., Staphylococcus aureus (penisilinaz üreten ve üretmeyen suşlar), Streptococcus pyogenes ve Escherichia coli kökenlerinin etken olduğu pnömoni dahil olmak üzere.

2. İdrar yolu enfeksiyonları: Escherichia coli ve Klebsiella spp.

3. Deri ve yumuşak doku enfeksiyonları: metisiline duyarlı Staphylococcus aureus (penisilinaz üreten ve üretmeyen suşlar), Streptococcus pyogenes, Escherichia coli, Klebsiella spp. ve Enterobacter spp.

4. Septisemi: Staphylococcus aureus (penisilinaz üreten ve üretmeyen suşlar), Streptococcus pneumoniae, Escherichia coli, Haemophilus influenzae (ampisiline dirençli suşlar dahil) ve Klebsiella spp.

5. Menenjit: Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae (ampisiline dirençli suşlar dahil), Neisseria meningitidis ve metisiline duyarlı Staphylococcus aureus (penisilinaz üreten ve penisilinaz üretmeyen suşlar).

6. Gonore: Kadınlarda ve erkeklerde Neisseria gonorrhoeae’mn yol açtığı komplikasyon yapmamış ve dissemine gonokok enfeksiyonları.

7. Kemik ve eklem enfeksiyonları: Staphylococcus aureus (penisilinaz üreten ve üretmeyen suşlar).

Profılaksi: SEFFUR’un operasyon öncesi profılaktik kullanımı, temiz-kontamine veya potansiyel kontamine olarak sınıflandırılan, cerrahi prosedür uygulanmış hastalarda (örn. vajinal histerektomi) patojenik duyarlı bakterilerin büyümesini önleyerek bazı operasyon sonrası enfeksiyonların insidansım azaltır.

Cerrahi prosedürlerde antibiyotiklerin etkin profılaktik kullanımı, ilacın zamanlamasına bağlıdır. Cerrahi prosedür boyunca yara dokusunda etkin bir konsantrasyon elde etmek için, SEFFUR ameliyattan 1 ila 1,5 saat önce uygulanmalıdır. Cerrahi prosedürün daha uzun sürmesi bekleniyorsa, prosedür sırasında doz tekrarlanabilir.

Normalde cerrahi prosedürden sonra ilacın profılaktik olarak uygulanması gerekmemektedir. Ancak, profılaktik uygulama cerrahi prosedürden sonra 24 saat içerisinde durdurulmalıdır. Açık kalp ameliyatında, SEFFUR’un perioperatif kullanımı, ameliyat bölgesinde ciddi enfeksiyon riski taşıyan hastalarda etkindir. Bu hastalarda SEFFUR tedavisinin ameliyat sonrasında 48 saate kadar uzatılması tavsiye edilmektedir. Enfeksiyon durumunda, ilgili mikroorganizmanın tanımlanması ve uygun antibiyotik tedavisine başlanması için kültivasyon amaçlı numune alınmalıdır.

SEFFUR kullanım miktarı

Değişik yaş grupları, cinsiyet ve hastalık durumlarına göre SEFFUR kullanım miktarı değişiklik gösterebilir.

SEFFUR Kullananlar

SEFFUR ilaç bilgileri

İlaç Fiyatı 11.91 TL
Barkodu 8699814270444
Reçete Normal reçeteli
Etken Madde Sefuroksim Sodyum
İlaç Firması Tüm-Ekip İlaç A.Ş.
Atc Kodu J01DC02
Geri Ödeme Kodu A11501

İlaç Sınıfı

Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar
Antibakteriyel (Antibiyotik) İlaçlar
Diğer BetaLaktam Antibakteriyeller
İkinci Kuşak Sefalosporinler
Sefuroksim
SEFFUR Kullananlar

Bu ilacın diğer doz ve formları

SEFFUR 750 mg/IV enjeksiyonluk toz içeren flakon
SEFFUR 750 mg IM enjeksiyonluk toz içeren flakon
SEFFUR 250 mg/IV enjeksiyonluk toz içeren flakon
SEFFUR 250 mg IM enjeksiyonluk toz içeren flakon
SEFFUR 1.5 mg IV enjeksiyonluk toz içeren flakon

SEFFUR fiyatı, kullanım şekli, diğer özellikleri ve tedavi amacı ile kullanıldığı hastalıklar bakımından özellikleri SEFFUR 1.5 mg IV enjeksiyonluk toz içeren flakon için geçerlidir. SEFFUR ilacının farklı dozaş ve formlardaki fiyatı, dozu ve iyi geldiği hastalıklar farklı olabilir.

Diğer SEFFUR formları

Eşdeğer İlaçlar

ZINNAT 750 mg 1 flakon
ZINNAT 250 mg 1 flakon
ZINNAT 1.5 gr 1 flakon
TUGENS 750 mg IM/IV enjeksiyon için toz içeren 1 flakon (Pharmavision)
TUGENS 750 mg IM/IV enjeksiyon için toz içeren 1 flakon

SEFFUR muadilleri içerik bakımından ele alınmıştır. Farklı ilaçların farklı hastalıklarda farklı tedavi yöntemleri olabileceği gibi farklı yan etkileri de olabilir. Muadil ilaçlar hakkında daha fazla bilgi için ilaç kullanma kılavuzu, prospektüs ve kısa ürün bilgilerine bakın.

Tüm SEFFUR muadilleri