PERFALGAN Diğer ilaçlarla etkileşimi

PERFALGAN Diğer ilaçlarla etkileşimi

PERFALGAN 10 mg/ml 100 ml 12 flakon

Fenitoin ile eşzamanlı uygulanması parasetamolün etkililiğini azaltabilir ve hepatotoksiste riskini arttırabilir. Fenitoin tedavisi alan hastalarda yüksek dozlarda ve/veya kronik parasetamol uygulamasından kaçınılmalıdır. Hastalar hepatotoksiste açısından takip edilmelidir.

Probenesid, glukuronik asit ile konjugasyonunu inhibe ederek parasetamolün klerensini yaklaşık 2 katı azaltır. Probenesid ile birlikte tedavide parasetamol dozunun azaltılması düşünülmelidir.

Salisilamid parasetamolün eliminasyon yarı ömrünü uzatabilir. Kısa süreli kullanımda parasetamol ve salisilatların kombine dozunun tek başına önerilen parasetamol veya salisilat dozunu aşmaması önerilir. Diflünizal, parasetamolün plazma konsantrasyonunu % 50 artırarak parasetamole bağlı hepatotoksisite riskini artırabilir.

Enzim indükleyen maddelerin birlikte alımında dikkatli olunmalıdır. Bu maddeler arasında barbitüratlar, izoniazid, antikoagülanlar, zidovudin, amoksisiHin+klavulanik asit ve etanol sayılabilir ancak bunlarla sınırlı değildir.

Fenitoin, barbitüratlar, karbamazepin gibi antikonvülsanlar, parasetamolün hepatotoksik metabolitlere dönüşümünün artması nedeniyle parasetamole bağlı karaciğer toksisitesini artırabilir. Antikonvülsan kullanımı sırasında önerilen dozların üzerinde parasetamol alan hastalarda parasetamole bağlı hepatik toksisite riski artar.

Aşırı alkol tüketiminin parasetamole bağlı hepatotoksisite riskini arttırdığına dair bir takım veriler olduğundan, kronik alkolikler parasetamolün düzenli ve aşırı kullanımı veya kronik alkol tüketiminden sakınmaları konusunda uyarılmalıdırlar.

Parasetamolün uzun süre yüksek dozda antikoagülanlarla (kumarin veya indandion türevi) birlikte kullanılması, büyük ihtimalle prokoagülan faktörlerin hepatik sentezinin azalmasına bağlı olarak antikoagülan etkiyi artırabilir. Uzun süreli, yüksek dozda parasetamol tedavisi başlatıldığında veya sona erdirildiğinde protrombin zamanının artışı izlenirse antikoagülan doz ayarlaması gerekli olabilir. Bu durum nadiren kullanımda veya 2 g/gün’ün altındaki kronik kullanılan dozlar için geçerli değildir.

Etkileşiminin mekanizması tam olarak bilinmemekle birlikte, izoniyazidin parasetamol ile birlikte kullanımı hepatotoksisite riskinin artmasına neden olabilir.

PERFALGAN diğer ilaçlar ile birlikte uygulandığında istenmeyen etkilerin oluşma riskini arttırabilir.

PERFALGAN Hamilelik ve emzirme uyarıları

Eğer hamile ya da emzirme dönemindeyseniz PERFALGAN ilacı hakkında gebelik ve laktasyon bölümünü mutlaka okuyun.

Doktorunuzun diğer ilaçlarla etkişim uyarılarını dikkate alın. PERFALGAN ile birlikte kullandığınız başka ilaçlar varsa eczacınıza ve doktorunuza bildirin.

PERFALGAN Kullananlar

PERFALGAN ilaç bilgileri

İlaç Fiyatı 73.3 TL
Barkodu 8699726691054
Reçete Normal reçeteli
Etken Madde Parasetamol
İlaç Firması Bristol-Myers Squibb İlaçları Inc.
Atc Kodu N02BE01
Geri Ödeme Kodu A09229

İlaç Sınıfı

Sinir Sistemi
Ağrı Kesici / Ateş Düşürücüler (Aneljezik)
NONNARKOTİK ANALJEZİKLER
Anilidler
Parasetamol
PERFALGAN Kullananlar

Bu ilacın diğer doz ve formları

PERFALGAN 10 mg/ml 100 ml 12 flakon

PERFALGAN fiyatı, kullanım şekli, diğer özellikleri ve tedavi amacı ile kullanıldığı hastalıklar bakımından özellikleri PERFALGAN 10 mg/ml 100 ml 12 flakon için geçerlidir. PERFALGAN ilacının farklı dozaş ve formlardaki fiyatı, dozu ve iyi geldiği hastalıklar farklı olabilir.

Diğer PERFALGAN formları

Eşdeğer İlaçlar

ZALDAKS 120 mg/5 ml 150 ml şurup
VOLPAN PED. 120 mg/5 ml 150 ml şurup
VOLPAN 500 mg 20 tablet
VERMIDON PED. 160 mg/5 ml 120 ml şurup
TYLOL PED. 120 mg/5ml 100 ml süspansiyon

PERFALGAN muadilleri içerik bakımından ele alınmıştır. Farklı ilaçların farklı hastalıklarda farklı tedavi yöntemleri olabileceği gibi farklı yan etkileri de olabilir. Muadil ilaçlar hakkında daha fazla bilgi için ilaç kullanma kılavuzu, prospektüs ve kısa ürün bilgilerine bakın.

Tüm PERFALGAN muadilleri