PANTO kullanmadan önce

PANTO kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

PANTO 40 mg IV enjeksiyonluk liyofilize toz içeren 10 flakon

PANTO'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZPANTO'i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

Eğer;

  • Ağır karaciğer bozukluğunuz varsa, karaciğeriniz ile ilgili herhangi bir probleminiz olduysa, doktorunuza bildiriniz. PANTO ile tedavi sırasında, özellikle de uzun süreli kullanımda, doktorunuz enzimlerinizi düzenli olarak kontrol edecektir. Karaciğer enzimlerinin yükselmesi durumunda PANTO kullanımı kesilmelidir.
  • PANTO ile tedavi, kanserle ilişkili belirtileri baskılayabilir ve sonuçta teşhisi geciktirebilir. Bu nedenle PANTO tedavisinden önce, doktorunuz kanser hastası olmadığınızdan emin olmak için size bazı testler yapabilir. Eğer tedaviniz sırasında semptomlarınız devam ederse, başka incelemeler gerekebilir.
  • Eğer AIDS hastalığı tedavisinde kullanılan atazanavir isimli bir ilaç ile aynı zamanda PANTO kullanıyorsanız, doktorunuzu bu durumdan haberdar ediniz.
  • Osteoporoz (kemik erimesi) hastalığınız varsa doktorunuza söyleyiniz. Çünkü tüm proton pompası inhibitörleri gibi PANTO özellikle osteoporoz hastalığı olanlarda, yaşlı hastalarda ve diğer risk faktörlerinin tespit edildiği durumlarda, yüksek dozlarda ve uzun süreli (1 yıldan daha uzun) kullanıldığında, kalça, el bileği ve omurgada kırılma riskini az da olsa artırabilir. Bu durumda doktorunuz PANTO’yu daha düşük dozda veya daha kısa süreli kullanmanızı önerebilir.
  • Daha önceden size hipomagnezemi (kanınızdaki magnezyum minerali düzeyinin düşüklüğü) teşhisi konuldu ise doktorunuza söyleyiniz. Çünkü tüm proton pompası inhibitörleri gibi PANTO en az 3 ay (genellikle 1 yıldan daha uzun) süreli tedaviden sonra hipomagnezemiye yol açabilir. Bu durumda doktorunuz magnezyum takviyesi almanıza ya da PANTO tedavinizin daha kısa süreli devam edilmesine karar verebilir. PANTO tedaviniz süresince kalbinizin anormal derecede hızlı, yavaş veya düzensiz attığını hissederseniz, yorgunluk veya sersemlik hissi, kas spazmı ya da nöbet geçirirseniz doktorunuza bildiriniz. Çünkü bu belirtiler hipomagnezemi ile ilişkili olabilir. Ayrıca kullanmakta olduğunuz başka ilaçlar varsa bunları da doktorunuza söyleyiniz. Hipomagnezemi, kandaki potasyum ve kalsiyum düzeylerinde de azalmaya yol açabilir. Doktorunuz gerekli görürse düzenli olarak kanınızdaki magnezyum düzeyinin takip edilmesini isteyebilir.
  • Nöroendokrin tümör tanı testleri yaptırıyorsanız doktorunuza söyleyiniz, çünkü tüm proton pompası inhibitörleri gibi PANTO bu testlerin sonucunu etkileyebilir.
  • Tüm proton pompası inhibitörleri gibi PANTO üst mide-bağırsak yolunda, normalde de var olan bazı bakterilerin sayısını ve dolayısıyla enfeksiyon riskini (Salmorıella ve Campylobactef) az da olsa arttırabilir.
  • Varfarin ve fenprokumon gibi kanı yoğunlaştıran veya incelten ilaçlar kullanıyorsanız, ileri düzeyde kontroller yaptırmanız gerekebilir.
  • Aşağıdakilerden birini fark ederseniz DERHAL doktorunuza başvurunuz:
  • - Beklenmeyen kilo kaybı,

    - Tekrarlayan kusmalar,

    - Yutma zorluğu,

    - Kan kusma,

    - Solgun görünme ve kendini güçsüz hissetme (anemi/kansızlık)

    - Dışkıda kan görülmesi

    - Ağır ve sürekli ishal durumlarında

    Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse, lütfen doktorunuza danışınız.

    PANTO'in yiyecek ve içecek ile kullanılması

    PANTO'in yiyecek ve içecek ile kullanılması

    Hamilelik

    İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

    Hamilelerde ilacın anneye yararının, henüz doğmamış bebeğe zarar verme riskinden fazla olması halinde kullanılmalıdır.

    Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz, hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

    Emzirme

    İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

    Emziren annelerde ilacın anneye yararının, bebeğe zarar verme riskinden fazla olması halinde kullanılmalıdır.

    Araç ve makina kullanımı

    Baş dönmesi ve görsel bozukluklar gibi durumlar yaşıyorsanız, araç veya makine kullanmayınız.

    Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı
  • Pantoprazol, emilimi midedeki asit düzeyine (pH’ya) bağlı olan, ketokonazol, itrakonazol ve posakonazol gibi mantar enfeksiyonlarını önlemeye yönelik ilaçların, ya da erlotinib gibi bazı kanser ilaçlarının emilimini azaltarak etkisini zayıflatabilir.
  • Proton pompası inhibitörleri, atazanavir gibi HIV (AIDS) tedavisinde kullanılan ilaçların emilimini azaltırlar. Pantoprazol dahil proton pompası inhibitörlerinin, atazanavir ile birlikte kullanılması tavsiye edilmemektedir.
  • Pantoprazol, karaciğerde metabolize olur. Aynı şekilde karaciğerde metabolize olan diğer ilaçlarla pantoprazol arasında bir etkileşme olabilir. Bununla birlikte, aşağıdaki ilaçlar ile özel testler yapılmış ve klinik önemi olan bir etkileşme gözlenmemiştir:
  • - Karbamazepin (epilepsi ve duygu durum değişiklikleri ilacı)

    - Diazepam (kaygı bozukluğu gidermede kullanılır)

    - Nifedipin (kan basıncı yüksekliği tedavisinde kullanılır)

    - Glibenklamid (kan şekeri düşürücü)

    - Doğum kontrol hapları (levonorgestrel ve etinil östradiol içeren)

  • Eğer kan pıhtılaşmasına etki eden (fenprokumon/varfarin gibi) bir ilaç kullanıyorsanız, pantoprazol tedavisi başladıktan ve sonlandırıldıktan sonra ve düzensiz kullanımı sırasında kan pıhtılaşma değerlerinizin izlenmesi önerilir.
  • Antasitlerle birlikte kullanıldığında bir etkileşme görülmemiştir. Antasitler mide asidini anında azaltmak için kullanılan, genellikle çiğneme tableti veya şurup şeklindeki ilaçlardır.

    PANTO Yan Etkileri?

    PANTO kullanmadan önce bu sayfadaki uyarılardan biriyle uyuşan durumunuz varsa doktorunuza danışın. Kullanmadan önce uyarıları sonrası mutlaka PANTO yan etkileri bölümünü okuyun. Böylelikle ilacın yol açabileceği olumsuz etkileri engelleminiz mümkün olabilir.
    PANTO ilacını ne kadar kullanmanız gerektiğini bilmiyorsanız PANTO nasıl kullanılır ve PANTO 40 mg IV enjeksiyonluk liyofilize toz içeren 10 flakon doz ve uygulama bölümüne bakınız.

    PANTO kullanımında doktorunuzun önerilerini dikkate alın. PANTO kullanmadan önce mutlaka bu sayfayı okuyun.

    PANTO Kullananlar

    PANTO ilaç bilgileri

    İlaç Fiyatı 120.99 TL
    Barkodu 8699516275556
    Reçete Normal reçeteli
    Etken Madde Pantoprazol
    İlaç Firması Sandoz İlaç San. ve Tic. A.Ş.
    Atc Kodu A02BC02
    Geri Ödeme Kodu A14969

    İlaç Sınıfı

    Sindirim Sistemi ve Metabolizma
    Mide İlaçları
    Peptik Ülser ve Gastro-Özofageal Reflü İlaçları
    Proton Pompası İnhibitörleri
    Pantoprazol
    PANTO Kullananlar

    Bu ilacın diğer doz ve formları

    PANTO 40 mg IV enjeksiyonluk liyofilize toz içeren 10 flakon
    PANTO 40 mg IV enj. toz içeren 1 flakon
    PANTO 40 mg 28 tablet
    PANTO 40 mg 14 tablet
    PANTO 20 mg 28 enterik kaplı tablet

    PANTO fiyatı, kullanım şekli, diğer özellikleri ve tedavi amacı ile kullanıldığı hastalıklar bakımından özellikleri PANTO 40 mg IV enjeksiyonluk liyofilize toz içeren 10 flakon için geçerlidir. PANTO ilacının farklı dozaş ve formlardaki fiyatı, dozu ve iyi geldiği hastalıklar farklı olabilir.

    Diğer PANTO formları

    Eşdeğer İlaçlar

    ULSEPAN 40 mg IV enjeksiyonluk çözelti için liyofilize toz içeren 1 flakon
    ULSEPAN 40 mg enterik kaplı tablet (28 tablet)
    ULSEPAN 40 mg enterik kaplı tablet (14 tablet)
    ULCOREKS 40 mg 28 enterik kaplı tablet
    ULCOREKS 40 mg 14 enterik kaplı tablet

    PANTO muadilleri içerik bakımından ele alınmıştır. Farklı ilaçların farklı hastalıklarda farklı tedavi yöntemleri olabileceği gibi farklı yan etkileri de olabilir. Muadil ilaçlar hakkında daha fazla bilgi için ilaç kullanma kılavuzu, prospektüs ve kısa ürün bilgilerine bakın.

    Tüm PANTO muadilleri