LUSIMA yan etkileri

LUSIMA yan etkileri

LUSIMA 5mg/100 ml IV infüzyon çözeltisi içeren flakon

Tüm ilaçlar gibi LUSIMA’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

İlk inftizyonla ilgili yan etkiler çok sık görülmekte (hastaların %30'dan fazlasında), ancak daha sonraki infüzyonlarda daha az sıklıkta ortaya çıkmaktadır. Ateş, titreme, kas veya eklem ağrısı ve baş ağrısı gibi yan etkilerin çoğunluğu LUSİMA verilişinden sonraki ilk üç gün içinde meydana gelmektedir. Semptomlar genellikle hafif ila orta şiddette olmakta ve üç gün içinde kaybolmaktadır. Doktorunuz bu yan etkileri azaltmak için ibuprofen ya da parasetamol gibi hafif bir ağrı kesici önerebilir. Bu yan etkilerin görülme olasılığı daha sonraki LUSİMA dozlarıyla birlikte azalmaktadır.

Çok vavgın görülen van etkiler (100 hastada 10 ya da daha fazla kişide görülen): Ateş

Yavgın görülen van etkiler (100 hastada 10'unu etkileyen):

Baş ağrısı, baş dönmesi, bulantı, kusma, ishal, kas ağrısı, kemik ve/veya eklem ağrısı, sırt, kol ve bacak ağrısı, grip benzeri belirtiler (yorgunluk, titreme, kemik ve/veya eklem ağrısı), titreme, yorgunluk hissi, dikkat bozukluğu, güçsüzlük, ağrı, iyi hissetmeme, infuzyon bölgesinde kızarıklık, şişme ve/veya ağrı gibi deri reaksiyonları

Paget hastalığı olan hastalarda: kandaki kalsiyum düzeyinin düşük olmasına bağlı semptomlar; örneğin kas spazmları, ya da uyuşukluk veya özellikle ağız kenarında karıncalanma hissi.

LUSİMA kullanımı ile postmenopozal osteoporoz hastalarında düzensiz kalp ritmi (atriyal fibrilasyon) görülmüştür. Kalp ritmindeki bu düzensizliğe LUSİMA'nın neden olup olmadığı kesin olarak bilinmemektedir; ancak LUSİMA aldıktan sonra rahatsızlık hissederseniz doktorunuza haber veriniz.

Yavgın olmayan van etkiler (100 hastada 1 'den az görülen ):

Grip. üst solunum yolu enfeksiyonu, kırmızı kan hücrelerinin sayısında azalma, iştah kaybı, uykusuzluk, bilinç ve dikkat azalmasını içeren uyuklama, iğne batma hissi veya karıncalanma hissi, çok yorgun hissetme, titreme, geçici bilinç kaybı, gözde enfeksiyon veya tahriş veya ağrı. kızarıklık, ışığa duyarlılık, başta dönme hissi, kan basıncında artış, hararet, öksürük, nefes darlığı, mide rahatsızlığı, kaşıntı, ciltte kızarıklık, boyun ağrısı, kas, kemik ya da eklem katılığı, eklem şişmesi, kas spazmı, omuz ağrısı, göğüs kaslarında ve göğüs kafesinde ağrı, eklem iltihabı, kas güçsüzlüğü, normal olmayan böbrek testi sonuçları, düzensiz sıklıkta idrara çıkma, elde. bileklerde ve ayaklarda şişme, susama, diş ağrısı, tat bozukluğu

Seyrek van etkiler (10.000 hastada 1 ila 10'unda görülen): Böbrek bozukluğu (az idrara çıkma gibi), yüz ve boyunda şişme

Çok seyrek van etkiler (10.000 hastadan 1 'den az görülen):

Baş dönmesi ve solunum güçlüğü dahil ciddi aleıjik reaksiyonlar. Kusma, ateş ve ishal gibi doz sonrası belirtilere bağlı gelişebilen vücut sıvısında, kan basıncının düşmesi. Diş, çene ve ağızda ağrı, şişme ya da ağızda yaralar, çenede bir ağırlık hissi ya da uyuşma ya da diş kaybı.

Bu yan etkilerden herhangi birini fark ederseniz doktorunuza söyleyiniz.

Yan etkilerin raporlanması

Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yan etkileri www.titck.gov.tr sitesinde yer alan “İlaç Yan Etki Bildirimi“ ikonuna tıklayarak ya da 0 800 314 00 08 numaralı yan etki bildirim hattını arayarak Türkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM)‘ne bildiriniz. Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanmakta olduğunuz ilacın güvenliliği hakkında daha fazla bilgi edilnilmesine katkı sağlamış olacaksınız.

LUSIMA Nasıl Saklanır?

LUSIMA son kullanma tarhine kadar güvenle saklayabilmek için LUSIMA saklama önerileri bölümünü okuyunuz. LUSIMA ilacını bozulmadan saklayabilmek için bu prospektüste yer alan saklama şekil ve koşullarına uyunuz.

Bu prospektüste yer alan yan etkilerden herhangi biriyle karşılaşırsanız doktorunza ve eczacınıza danışın. LUSIMA kullanmaya devam edip etmemeye kendiniz karar vermeyin.

LUSIMA Kullananlar

LUSIMA ilaç bilgileri

İlaç Fiyatı 651.05 TL
Barkodu 8699536690025
Reçete Normal reçeteli
Etken Madde Zoledronik Asit Monohidrat
İlaç Firması Sanovel İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Atc Kodu M05BA08
Geri Ödeme Kodu 0

İlaç Sınıfı

Kas İskelet Sistemi
Kemik
Kemik İlaçları
Bisfosfonatlar
Zoledronik Asit
LUSIMA Kullananlar

Bu ilacın diğer doz ve formları

LUSIMA 5mg/100 ml IV infüzyon çözeltisi içeren flakon

LUSIMA fiyatı, kullanım şekli, diğer özellikleri ve tedavi amacı ile kullanıldığı hastalıklar bakımından özellikleri LUSIMA 5mg/100 ml IV infüzyon çözeltisi içeren flakon için geçerlidir. LUSIMA ilacının farklı dozaş ve formlardaki fiyatı, dozu ve iyi geldiği hastalıklar farklı olabilir.

Diğer LUSIMA formları

Eşdeğer İlaçlar

ZORONIC 4 mg/5 ml IV infüzyon için konsantre çözelti içeren flakon
ZOMTU 4 mg/5 ml IV infüzyon için konsantre çözelti içeren flakon
ZOMTU 4 mg/100 ml IV infüzyon için çözelti içeren flakon
ZOMETA IV 4 mg 1 flakon
ZOMEBON 4 mg/5ml IV inf. için kon.çözelti içeren kul.hazır şırınga

LUSIMA muadilleri içerik bakımından ele alınmıştır. Farklı ilaçların farklı hastalıklarda farklı tedavi yöntemleri olabileceği gibi farklı yan etkileri de olabilir. Muadil ilaçlar hakkında daha fazla bilgi için ilaç kullanma kılavuzu, prospektüs ve kısa ürün bilgilerine bakın.

Tüm LUSIMA muadilleri