LEFOX Diğer ilaçlarla etkileşimi

LEFOX Diğer ilaçlarla etkileşimi

LEFOX 500 mg/100 ml IV inf. çözelti için flakon

Demir tuzları, magnezyum veya alüminyum içeren antasidler: Levofloksasin tabletler demir tuzları, magnezyum ve alüminyum içeren antasidler ile birlikte kullanıldığında, levofloksasinin emilimi belirgin bir şekilde azaldığından, bu ilaçlar levofloksasin uygulamasından 2 saat önce veya 2 saat sonra uygulanmalıdır.

Levofloksasin’in kalsiyum karbonat ile etkileşimi görülmemiştir.

Sukralfat: İki etkin madde birlikte kullanıldığında levofloksasin tabletlerin biyoyararlanımı belirgin derecede azaldığı için, sukralfatın levofloksasin uygulamasından en az 2 saat sonra kullanılması önerilmektedir.

Teofilin, Fenbufen veya Benzeri Diğer Steroid Olmayan Antiinflamatuvar İlaçlar: Levofloksasin ile teofilinin etkileşimini belirten bir çalışma bulunmamaktadır. Fakat konvülsiyon eşiğini düşüren ilaçlar, teofilin veya steroid olmayan antiinflamatuvar ilaçların, kinolon grubu bir antibiyotik ile birlikte kullanılması halinde, beyin konvülsiyon eşiğinde belirgin bir düşme görülebilir.

Probenesid ve Simetidin: Levofloksasin, probenesid ve simetidin gibi tübüler sekresyonu etkileyen ilaçlarla birlikte uygulandığında, özellikle böbrek yetmezliği olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır.

Siklosporin: Siklosporin ve levofloksasin birlikte uygulandığında, siklosporinin yarılanma ömrü %33 oranında artmaktadır.

K vitamini antagonistleri: Levofloksasin ve K vitamini antagonistleri ile birlikte tedavi edilen hastalarda koagülasyon testleri ve/veya kanamada artış görüldüğü bildirilmiştir.

Yemek: Levofloksasin yavaş infüzyon ile damar içine uygulandığından yiyecek ve içecek ile etkileşimi yoktur.

Diğer bilgiler: Varfarin, ranitidin, glibenklamid, digoksin ve kalsiyum karbonat ile birlikte uygulanması halinde levofloksasinin farmakokinetiğinde klinik olarak önemli bir değişiklik olmamaktadır.

Sınıf IA ve Sınıf III antiaritmik ilaçlarla, trisiklik antidepresanlar, eritromisin ve sisaprid ile birlikte kullanıldıklarında aritmi oluşabilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Bilinen bir etkileşimi yoktur.

Pediyatrik popülasyon:

LEFOX Hamilelik ve emzirme uyarıları

Eğer hamile ya da emzirme dönemindeyseniz LEFOX ilacı hakkında gebelik ve laktasyon bölümünü mutlaka okuyun.

Doktorunuzun diğer ilaçlarla etkişim uyarılarını dikkate alın. LEFOX ile birlikte kullandığınız başka ilaçlar varsa eczacınıza ve doktorunuza bildirin.

LEFOX Kullananlar

LEFOX ilaç bilgileri

İlaç Fiyatı 37.48 TL
Barkodu 8699844770273
Reçete Normal reçeteli
Etken Madde Levofloksasin
İlaç Firması Vem İlaç Sanayi Ve Ticaret Ltd. Şti
Atc Kodu J01MA12
Geri Ödeme Kodu A12280

İlaç Sınıfı

Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar
Antibakteriyel (Antibiyotik) İlaçlar
RİFAMPİSİN/RİFAMİSİN
Fluorokinolonlar
Levofloksasin
LEFOX Kullananlar

Bu ilacın diğer doz ve formları

LEFOX 750 mg film tablet (7 tablet)
LEFOX 500 mg/100 ml IV inf. çözelti için flakon
LEFOX 500 mg 7 film tablet

LEFOX fiyatı, kullanım şekli, diğer özellikleri ve tedavi amacı ile kullanıldığı hastalıklar bakımından özellikleri LEFOX 500 mg/100 ml IV inf. çözelti için flakon için geçerlidir. LEFOX ilacının farklı dozaş ve formlardaki fiyatı, dozu ve iyi geldiği hastalıklar farklı olabilir.

Diğer LEFOX formları

Eşdeğer İlaçlar

VOLEFLOK 750 mg/150 ml IV infüzyon için steril apirojen çözelti içeren 1 flakon
VOLEFLOK 750 mg 7 film tablet
VOLEFLOK 500 mg/100 ml IV infüzyon için çözelti içeren 1 flakon
VOLEFLOK 500 mg 7 film tablet
TAVANIC 500 mg 7 film tablet

LEFOX muadilleri içerik bakımından ele alınmıştır. Farklı ilaçların farklı hastalıklarda farklı tedavi yöntemleri olabileceği gibi farklı yan etkileri de olabilir. Muadil ilaçlar hakkında daha fazla bilgi için ilaç kullanma kılavuzu, prospektüs ve kısa ürün bilgilerine bakın.

Tüm LEFOX muadilleri