DULOXX Diğer ilaçlarla etkileşimi

DULOXX Diğer ilaçlarla etkileşimi

DULOXX 30 mg 56 kapsül

Monoamin oksidaz inhibitörleri (MAOİ): Serotonin sendromu riski nedeniyle, seçici geri dönüşümsüz monoamin oksidaz inhibitörleriyle (MAOİ) veya en az 14 gi tedaviyi bırakma sırasında duloksetin MAOİ ile birlikte kullanılmamalıdır. Dulokse ömrü nedeniyle, duloksetini bıraktıktan sonra ve MAOİ’ye başlamadan önce en az i verilmelidir (bkz. bölüm 4.3).

olmayan içinde

ın

inin yan i gün ara

Moklobemid gibi seçici, geri dönüşümlü MAOİ’leri için serotonin sendromu riski düşüktür Ancak duloksetinin seçici geri dönüşümlü MAOİ’leri ile birlikte kullammı önerilmelrnektedir (bkz. bölüm 4.4).

CYP1A2 inhibitörleri: CYP1A2 duloksetin metabolizmasına dahil olduğu için dubksetinin CYPlA2’nin potent inhibitörleriyle birlikte kullanımı sonucu duloksetinin yüksek konsantrasyonlara ulaşması muhtemeldir. CYP1A2 potent inhibitörü olan fluvoksamin (günde tek doz 100 mg) duloksetinin görünür plazma klerensini %77 azaltırken EAA 3-1 6 kat artırır. Bu nedenle duloksetin fluvoksamin gibi CYPlA2’nin potent inhibitörleriyl| birlikte kullanılmamalıdır (bkz. bölüm 4.3).

MSS ilaçları: Duloksetinin diğer MSS-aktif tıbbi ürünlerle birlikte kullanımına bölümde açıklanan durumlar haricinde sistematik olarak değerlendirilmemiştir. Bu alkol ve sedatif tıbbi ürünler (öm. benzodiyazepinler, morfinomimetikler, antips fenobarbital, sedatif antihistaminikler) dahil diğer merkezi etkili tıbbi ürün ve m; birlikte duloksetin kullanılırken dikkatli olunmalıdır.

risk bu nedenle, kotikler, ıddelerle

ait

Serotonin sendromu: Nadir vakalarda SSRI (öm. paroksetin, fluoksetin) ile birlikte serotoneıjik tıbbi ürünleri kullanan hastalarda serotonin sendromu rapor edilmiştir. D ıloksetin SSRI’lar gibi serotoneıjik antidepresanlar, klomipromin veya amitriptilin gibi trisikl kler san kantaron (St John’s wort (Hypericum perforatum)), venlafaksin veya triptofanlar, tp*amadol, petidin ve triptanlarla birlikte kullanıldığında dikkatli olunmalıdır.

Duloksetinin diğer tıbbi ürünler üzerine etkisi CYP1A2 ile metabolize olan tıbbi ürünler: CYP1A2 substratı olan teofılinin farma birlikte kullanılan duloksetin (günde 2 kez 60 mg) ile anlamlı olarak etkilenmemiştir

CYP2D6 ile metabolize olan tıbbi ürünler: Duloksetin CYP2D6’mn orta derecedeki inhibitörüdür. Günde 2 kez 60 mg dozunda duloksetinin CYP2D6 substratı olan tek doz desipraminle birlikte uygulanmasında, desipraminin EAA’sı 3 katı artmıştır, Dulcksetin ile (günde 2 kez 40 mg) birlikte kullanılan tolterodinin (günde 2 kez 2 mg) EAA kararlı durumu %71 artar ancak, aktif 5 hidroksil metabolitinin farmakokinetiği etkilenmez ve doz ayarlaması gerekmemektedir. Duloksetin ağırlıklı olarak CYP2D6 ile metabolize olan tıbbi ürünlerle (risperidon, nortriptilin, amitriptilin ve imipramin gibi trisiklik antidepresanla ■ (TCA)) birlikte kullanılırken özellikle flekainid, propafenon ve metoprolol gibi dar terapötik indeksi olan ürünlere dikkatli olunmalıdır.

Oral kontraseptifler ve diğer steroidal ajanlar: In vitro çalışmalann sonuçları du CYP3A’nın katalitik etkinliğini tetiklemediğini göstermiştir. Özel in vivo ilaç çalışmalan yapılmamıştır.

oksetinİn

etkileşim

Antikoagülanlar ve antitrombosit ajanlar: Farmakodinamik etkileşime dayanarak c uloksetin oral antikoagülanlar veya antitrombosit ajanlarla kombine edildiğinde artan kan; ima riski potansiyeli nedeniyle dikkat edilmelidir. Aynca varfarinle tedavi edilen hastalarda c uloksetin uygulandığında INR değerlerinde artış rapor edilmiştir. Ancak duloksetinin kararlı durum koşullannda sağlıklı gönüllülerde klinik farmakolojik çalışmanın bir parçası olarak varfarinle birlikte kullanılması, başlangıç değere göre INR’de ya da R veya S-varfarinin farmakokinetiğinde klinik olarak anlamlı bir değişiklikle sonuçlanmamıştır.

Duloksetine diğer tıbbi ürünlerin etkisi:

Antasidler ve H2 antagonistleri: 40 mg oral doz uygulanmasından sonra duloksetinin alüminyum ve magnezyum içeren antiasidlerle veya duloksetinin famotidin ile birlikte kullanımının duloksetin emiliminin oranı veya kapsamı üzerine anlamlı bir etkisi olnjamıştır.

CYP1A2 indükleyiciler: Popüiasyon farmakokinetik analizleri sigara içenlerin içmeyenlere oranla %50 düşük duloksetin plazma konsantrasyonları olduğunu göstermiştir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Hiçbir etkileşim çalışması yapılmamıştır.

Pediyatrik popüiasyon:

DULOXX Hamilelik ve emzirme uyarıları

Eğer hamile ya da emzirme dönemindeyseniz DULOXX ilacı hakkında gebelik ve laktasyon bölümünü mutlaka okuyun.

Doktorunuzun diğer ilaçlarla etkişim uyarılarını dikkate alın. DULOXX ile birlikte kullandığınız başka ilaçlar varsa eczacınıza ve doktorunuza bildirin.

DULOXX Kullananlar

DULOXX ilaç bilgileri

İlaç Fiyatı 56.51 TL
Barkodu 8699527150125
Reçete Normal reçeteli
Etken Madde Duloksetin Hcl
İlaç Firması Santa Farma İlaç Sanayi A.Ş.
Atc Kodu N06AX21
Geri Ödeme Kodu 0

İlaç Sınıfı

Sinir Sistemi
Psikoanaleptikler
Antidepresanlar
Diğer Antidepresanlar
Duloksetin
DULOXX Kullananlar

Bu ilacın diğer doz ve formları

DULOXX 60 mg 56 kapsül
DULOXX 60 mg 28 kapsül
DULOXX 30 mg 56 kapsül
DULOXX 30 mg 28 kapsül

DULOXX fiyatı, kullanım şekli, diğer özellikleri ve tedavi amacı ile kullanıldığı hastalıklar bakımından özellikleri DULOXX 30 mg 56 kapsül için geçerlidir. DULOXX ilacının farklı dozaş ve formlardaki fiyatı, dozu ve iyi geldiği hastalıklar farklı olabilir.

Diğer DULOXX formları

Eşdeğer İlaçlar

ZEDULOX 60 mg 28 kapsül (8699502160224)
ZEDULOX 60 mg 28 kapsül (8699502160217)
ZEDULOX 30 mg 28 kapsül
NEXETIN 40 mg 28 kapsül (Nobel İlaç)
NEXETIN 40 mg 28 kapsül

DULOXX muadilleri içerik bakımından ele alınmıştır. Farklı ilaçların farklı hastalıklarda farklı tedavi yöntemleri olabileceği gibi farklı yan etkileri de olabilir. Muadil ilaçlar hakkında daha fazla bilgi için ilaç kullanma kılavuzu, prospektüs ve kısa ürün bilgilerine bakın.

Tüm DULOXX muadilleri