CEFRIDEM Özel uyarılar ve önlemleri

CEFRIDEM özel kullanım uyarıları ve önlemleri

CEFRIDEM 0.5 G I.M. enjeksiyon için toz içeren flakon

Diğer sefalosporinlerde olduğu gibi, sefalosporinlere karşı alerjisi olduğu bilinmeyen ya da daha önceden alerjik reaksiyon geçirmeyen kişilerde dahi ölümcül olabilen anafilaktik reaksiyonlar bildirilmiştir.

CEFRİDEM gibi sefalosporin sınıfı antibakteriyel ilaç kullanan çocuk ve yetişkin hastalarda immün-sistem aracılı hemolitik anemi olguları gözlenmiştir.

Seftriakson tedavisi sırasında anemi görülürse sefalosporine bağlı anemi tanısı göz önünde bulundurulmalıdır ve hastalığın etyolojisi tespit edilene kadar tedavi durdurulmalıdır.

Clostridium difficile-kaynaklı diyare (CDAD), CEFRİDEM dahil hemen hemen tüm antibakteriyel ajanların kullanımı ile bildirilmiştir. Antibakteriyel maddelerle tedavi kolonun normal florasını değiştirerek C.difficile’nin aşırı çoğalmasına yol açmaktadır.

C.difficile, CDAD gelişime katkıda bulunan A ve B toksinlerini meydana getirmektedir. Bu enfeksiyonlar antimikrobiyal tedaviye dirençli olduğundan ve kolektomi yapılmasını gerektirebildiğinden, C.difficile’in aşırı toksin üreten suşlan artan morbidite ve mortaliteye neden olabilmektedir. Antibiyotik kullanımının ardından diyare görülen tüm hastalarda CDAD düşünülmelidir. CDAD’ın antimikrobiyal maddelerin uygulanmasının ardından 2 aya kadar görülebildiği bildirildiğinden, dikkatli tıbbi anamnez önemlidir.

Eğer CDAD’dan şüpheleniliyor veya bu durum doğrulanmış ise, doğrudan C.difficile’ye yönelik olmayan antibiyotik tedavisinin kesilmesi gerekebilir. Klinik olarak gerekli olması durumunda gerekli sıvı ve elektrolit yönetimi, protein desteği, antibiyotikle C.difficile tedavisi ve cerrahi değerlendirme yapılmalıdır.

Antibiyotik ilişkili diyare, kolit veya psödomembranöz vakaları seftriakson kullanımında bildirilmiştir. Ciddi veya kanlı diyare görüldüğünde tedavi sonlandırılmalıdır. Gastrointestinal bir hastalığı olan veya daha önce kolit hikayesi olan hastalarda dikkatli olunmalıdır. Diğer sefalosporinlerde gözlendiği gibi seftriaksonun uzun süre kullanılması duyarlı olmayan organizmaların (Enterococcus ve Candida türleri gibi) gelişmesine yol açabilir.

CEFRIDEM diğer ilaçlarla etkileşimi

CEFRIDEM ile birlikte başka ilaçlarda kullanıyorsanız diğer ilaçlarla nasıl bir etkileşime girdiğini okuyun.

Bu prospektüste yer alan özel durumlar dışında bir özel durumunuz var ise eczacınıza ve doktorunuza bildirin.

CEFRIDEM Kullananlar

CEFRIDEM ilaç bilgileri

İlaç Fiyatı 13.68 TL
Barkodu 8681697270031
Reçete Normal reçeteli
Etken Madde Seftriakson
İlaç Firması Pharmada İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Atc Kodu J01DD04
Geri Ödeme Kodu A09179

İlaç Sınıfı

Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar
Antibakteriyel (Antibiyotik) İlaçlar
Diğer BetaLaktam Antibakteriyeller
3. Kuşak Sefalosporinler
Seftriakson
CEFRIDEM Kullananlar

Bu ilacın diğer doz ve formları

CEFRIDEM 2 gr I.V.enjeksiyon için toz içeren flakon
CEFRIDEM 2 gr I.M.enjeksiyon için toz içeren flakon
CEFRIDEM 1 gr I.V. enjeksiyon için toz içeren flakon
CEFRIDEM 1 gr I.M. enjeksiyon için toz içeren flakon
CEFRIDEM 0.5 G I.V. enjeksiyon için toz içeren flakon

CEFRIDEM fiyatı, kullanım şekli, diğer özellikleri ve tedavi amacı ile kullanıldığı hastalıklar bakımından özellikleri CEFRIDEM 0.5 G I.M. enjeksiyon için toz içeren flakon için geçerlidir. CEFRIDEM ilacının farklı dozaş ve formlardaki fiyatı, dozu ve iyi geldiği hastalıklar farklı olabilir.

Diğer CEFRIDEM formları

Eşdeğer İlaçlar

UNACEFIN IV 1 gr 1 flakon {Yavuz}
UNACEFIN IV 0.5 gr IV enjeksiyonluk toz içeren flakon
UNACEFIN IM 1 gr enjeksiyon için toz içeren flakon (3 flakon + 3 çözücü ampül)
UNACEFIN IM 1 gr 1 flakon {Yavuz}
UNACEFIN 0.5 gr IM enj. toz içeren flakon

CEFRIDEM muadilleri içerik bakımından ele alınmıştır. Farklı ilaçların farklı hastalıklarda farklı tedavi yöntemleri olabileceği gibi farklı yan etkileri de olabilir. Muadil ilaçlar hakkında daha fazla bilgi için ilaç kullanma kılavuzu, prospektüs ve kısa ürün bilgilerine bakın.

Tüm CEFRIDEM muadilleri