BONEMAX Özel uyarılar ve önlemleri

BONEMAX özel kullanım uyarıları ve önlemleri

BONEMAX 70 mg 4 tablet {Dinçsa}

Özofagus kanseri riskini artırabildiğini bildiren raporlar nedeni ile Barett özofagusu veya gastroözofageal reflüsü olan hastalarda oral bifosfonat preparatlarının kullanımından kaçınılmalıdır.

Alendronat da diğer bifosfonatlar gibi üst gastrointestinal mukozada lokal iritasyona neden olabilir. Alendronat ile tedavi edilen hastalarda özofajit, özofageal ülser ve özofagus lezyonları görülebilmekte nadiren özofagus darlığı ve perforasyon bildirilmektedir. Bu vakaların bir kısmı ciddi seyretmekte ve hospitalizasyon gerektirmektedir. Bu nedenle doktorlar olası bir özofageal reaksiyonu düşündürebilecek bulgu ve semptomlar açısından dikkatli olmalı ve hastalara disfaji, odinofaji, retrosternal ağrı ve yeni veya kötüleşen mide yanması durumlarında ilacı kesip doktora başvurmaları öğütlenmelidir.

Bu tür belirtilerin oluşma riskini azaltmak ve ilacın mideye geçişini kolaylaştırmak amacı ile BONEMAX bir bardak dolusu su ile alınmalı ve en az 30 dakika boyunca, günün ilk yiyeceğine kadar yatılmamalı ve uzanılmamalıdır. Orofaringeal ülser riski nedeniyle tabletler çiğnenmemeli ve emilmemelidir. Gece yatarken ve sabah yataktan kalkmadan BONEMAX alınmamalıdır. Bu uyarılara uyulmadığı takdirde özofageal problem riski artabilir.

Alendronatın üst gastrointestinal mukoza üzerindeki olası iritan etkileri ve altta yatan bir hastalığın kötüleşme potansiyeli nedeniyle aktif üst gastrointestinal problemleri (disfaji, özofageal hastalıklar, gastrit, duodenit veya ülser gibi) olan hastalarda kullanılırken dikkatli olunmalıdır.

Haftada bir kez BONEMAX alınmasını unutan hastaların, hatırladıkları günün ertesi sabahı bir tablet almaları bildirilmelidir. Hastalar kesinlikle aynı gün içinde iki tablet almamalıdır ve belirlemiş oldukları gün ilacı almak kaydıyla haftada bir kullanmaya devam etmelidirler.

Ender görülen galaktoz intoleransı, Lapp laktaz yetmezliği veya glukoz galaktoz emilim bozukluğu gibi kalıtsal rahatsızlıklara sahip hastalar bu ilacı kullanmamalıdır.

Alendronat ile tedaviye başlanmadan önce hipokalsemi durumu düzeltilmelidir.

D vitamini eksikliği gibi diğer mineral metabolizması bozuklukları da etkin olacak şekilde tedavi edilmelidir.

BONEMAX diğer ilaçlarla etkileşimi

BONEMAX ile birlikte başka ilaçlarda kullanıyorsanız diğer ilaçlarla nasıl bir etkileşime girdiğini okuyun.

Bu prospektüste yer alan özel durumlar dışında bir özel durumunuz var ise eczacınıza ve doktorunuza bildirin.

BONEMAX Kullananlar

BONEMAX ilaç bilgileri

İlaç Fiyatı 31.49 TL
Barkodu 8699819010038
Reçete Normal reçeteli
Etken Madde Alendronat Sodyum
İlaç Firması Dinçsa İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Atc Kodu M05BA04
Geri Ödeme Kodu A09407

İlaç Sınıfı

Kas İskelet Sistemi
Kemik
Kemik İlaçları
Bisfosfonatlar
Alendronat Sodyum
BONEMAX Kullananlar

Bu ilacın diğer doz ve formları

BONEMAX 70 mg 4 tablet {Dinçsa}
BONEMAX 70 mg 4 tablet
BONEMAX 10 mg 28 tablet

BONEMAX fiyatı, kullanım şekli, diğer özellikleri ve tedavi amacı ile kullanıldığı hastalıklar bakımından özellikleri BONEMAX 70 mg 4 tablet {Dinçsa} için geçerlidir. BONEMAX ilacının farklı dozaş ve formlardaki fiyatı, dozu ve iyi geldiği hastalıklar farklı olabilir.

Diğer BONEMAX formları

Eşdeğer İlaçlar

VEGABON 70 mg 4 tablet
VEGABON 70 mg 12 tablet
VEGABON 10 mg 28 tablet
OSTEOMAX oral çözelti
OSTEOMAX 70 mg 4 tablet

BONEMAX muadilleri içerik bakımından ele alınmıştır. Farklı ilaçların farklı hastalıklarda farklı tedavi yöntemleri olabileceği gibi farklı yan etkileri de olabilir. Muadil ilaçlar hakkında daha fazla bilgi için ilaç kullanma kılavuzu, prospektüs ve kısa ürün bilgilerine bakın.

Tüm BONEMAX muadilleri