APILEP yan etkileri

APILEP yan etkileri

APILEP 300 mg 50 film tablet

Tüm ilaçlar gibi APILEP’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa, APİLEP'i kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

• Dudaklarda, yüzde veya ensede şişme ve buna eşlik eden nefes almada, konuşma veya yutmada güçlük (anjiyoödem belirtileri) veya deride döküntü, ateş ve eklem ağrıları gibi aşırı duyarlılık reaksiyonlarının diğer belirtileri

• Deride ve/veya dudaklar, gözler, ağız, burun geçitleri veya genital bölgelerin mukoz membranlarında şiddetli kabarcıklanma (ciddi alerjik reaksiyon belirtileri)

• Yorgunluk, eksersiz sırasında nefes darlığı, soluk görünme, baş ağrısı, ürperme, sersemlik, ateş ile seyreden sık enfeksiyonlar, boğaz ağrısı, ağızda yaralar, normalden daha kolay kanama veya yaralanma, burun kanaması, kırmızımsı veya morumsu lekeler veya deri üzerinde açıklanamayan kabartılı lekeler (kandaki trombosit sayısında veya kan hücrelerinin sayısında azalmanın belirtileri)

Halsizlik, ateş, bulantı, iştah kaybının da eşlik edebildiği, başlıca yüzde görülen kırmızı lekeli döküntü (sistemik lupus eritematozus belirtileri)

Halsizlik, zihin karışıklığı, kas seğirmesi veya çırpınmalarda belirgin bir kötüleşme (kandaki düşük sodyum seviyesinin belirtileri)

Sarılık (deride veya gözün beyaz kısımlarında sararma) ile birlikte grip benzeri belirtiler (karaciğer iltihabı belirtileri)

Üst karın bölgesinde şiddetli ağrı, kusma, iştah kaybı (pankreas iltihabının belirtileri) Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi oldukça seyrek görülür.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, hemen doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

Yaygın (hastaların yüzde birinden fazlasında ve onda birinden azında görülen): Titreme, koordinasyon problemleri, gözlerde istem dışı hareketler, sıkıntı ve sinirlilik hissi, depresyon hissi, döküntü.

Çok seyrek (hastaların on binde birinden azında görülen): Düzensiz kalp atışı veya çok hızlı veya çok yavaş kalp atışı.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz:

Çok yaygın (hastaların onda birinden fazlasında görülen): Yorgunluk, baş ağrısı, sersemlik, uyuşukluk, bulantı, kusma, çift görme.

Yaygın (hastaların yüzde birinden fazlasında ve onda birinden azında görülen): Güçsüzlük, hafıza bozuklukları, konsantrasyon bozuklukları, kayıtsızlık, huzursuzluk hali, zihin karışıklığı, bulanık görme, görme bozukluğu, kabızlık, ishal, karın ağrısı, akne, saç dökülmesi, denge bozukluğu.

Yaygın olmayan (hastaların binde birinden fazlasında ve yüzde birinden azında görülen): Ürtiker. APİLEP'i kullanırken karaciğer enzimlerinizin seviyeleri artabilir.

Bu istenmeyen etkiler çoğunlukla geçicidir ve genellikle zamanla azalır.

Yan etkilerin raporlanması

Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yan etkileri www.titck.gov.tr sitesinde yer alan “İlaç Yan Etki Bildirimi“ ikonuna tıklayarak ya da 0 800 314 00 08 numaralı yan etki bildirim hattını arayarak Türkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM)‘ne bildiriniz. Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanmakta olduğunuz ilacın güvenliliği hakkında daha fazla bilgi edilnilmesine katkı sağlamış olacaksınız.

APILEP Nasıl Saklanır?

APILEP son kullanma tarhine kadar güvenle saklayabilmek için APILEP saklama önerileri bölümünü okuyunuz. APILEP ilacını bozulmadan saklayabilmek için bu prospektüste yer alan saklama şekil ve koşullarına uyunuz.

Bu prospektüste yer alan yan etkilerden herhangi biriyle karşılaşırsanız doktorunza ve eczacınıza danışın. APILEP kullanmaya devam edip etmemeye kendiniz karar vermeyin.

APILEP Kullananlar

APILEP ilaç bilgileri

İlaç Fiyatı 24.08 TL
Barkodu 8699536091617
Reçete Normal reçeteli
Etken Madde Okskarbazepin
İlaç Firması Sanovel İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Atc Kodu N03AF02
Geri Ödeme Kodu A11286

İlaç Sınıfı

Sinir Sistemi
Antiepileptik İlaçlar
Antiepileptikler
Carboksamid Türevleri
Okskarbazepin
APILEP Kullananlar

Bu ilacın diğer doz ve formları

APILEP 600 mg 50 film tablet
APILEP 300 mg 50 film tablet
APILEP 150 mg 50 film tablet

APILEP fiyatı, kullanım şekli, diğer özellikleri ve tedavi amacı ile kullanıldığı hastalıklar bakımından özellikleri APILEP 300 mg 50 film tablet için geçerlidir. APILEP ilacının farklı dozaş ve formlardaki fiyatı, dozu ve iyi geldiği hastalıklar farklı olabilir.

Diğer APILEP formları

Eşdeğer İlaçlar

TRILEPTAL 600 mg 50 divitab tablet
TRILEPTAL 60 mg 250 ml süspansiyon
TRILEPTAL 300 mg 50 divitab tablet
TRILEPTAL 150 mg 50 film tablet
OXILEPSI 600 mg divitab 50 film tablet

APILEP muadilleri içerik bakımından ele alınmıştır. Farklı ilaçların farklı hastalıklarda farklı tedavi yöntemleri olabileceği gibi farklı yan etkileri de olabilir. Muadil ilaçlar hakkında daha fazla bilgi için ilaç kullanma kılavuzu, prospektüs ve kısa ürün bilgilerine bakın.

Tüm APILEP muadilleri