Ebe, hemşire, sağlık teknikeri personel alımı

18 bin sağlık personeli için Maliye Bakanlığından izni çıktı. Haziran 2018'de 18 bin yeni sağlık personeli iş başı yapacak.

Ebe, hemşire, sağlık teknikeri personel alımı

Sağlık Bakanı Demircan, "27 bin ebe, hemşire, sağlık teknikeri ve teknisyeni alımının 9 binini gerçekleştirdik. 18 bininin de Maliye Bakanlığından izni çıktı. Önümüzdeki günlerde ÖSYM'nin sitesinde ilan edilecek. Haziran başında 18 bin sağlık çalışanını bu sağlık ordusuna katmış olacağız. Onun peşinden çok da geciktirmeden 19 bin de sağlık işçisi alacağız." açıklamasında bulundu.


Türk insanının sağlık alanında büyük bir fedakarlık verdiğini ifade eden Demircan, Türkiye'nin sağlık alt yapısını yenileme noktasında sonuca ulaştığını, standartlarını en seviyeye ulaştırdığını. söyledi.
Sağlık personel sayımızı da tamamlamak için mesafe alıyoruz. Bu sene, geçen yıllara göre daha fazla sağlık personelimizi istihdam etmek için harekete geçtik. 27 bin ebe, hemşire, sağlık teknikeri ve teknisyeni alıyoruz. 9 binini aldık. 18 bininin de Maliye Bakanlığından izni çıktı. Önümüzdeki günlerde ÖSYM'nin sitesinde ilan edilecek. Haziran ayına varmadan ya da haziran başında 18 bin sağlık çalışanını bu sağlık ordusuna katmış olacağız. İnşallah onun peşinden çok da geciktirmeden 19 bin de sağlık işçisi alacağız. Dolayısıyla sağlıktaki personel açığını bu sene bir nebze, gelecek sene inşallah daha güçlü gidererek bu açığı tamamlayacağız.