Boyun ağrısı için 5 çözüm

Boyun ağrısı çeken genç hastaların sayısının artması, genellikle IT sektöründen servikal spondiloz veya Spondilit tanısı konmuştur.boyunun her iki tarafına uzanan ve omuz ağrısı, parmaklarda uyuşma, golfçü dirsek, Tenis dirsek ve Karpel tünel sendromu gibi semptomların bir takımı ile ilişkili bir boyun ağrısı olarak şikayetler artmaktadır. Bu yaygın olarak çift ezilme sendromu olarak da bilinir.

Boyun ağrısı için 5 çözüm

Boyun ağrısı ile bir çok kişi araştırır, sorar kendi kendine çözmeye çalışır. İyice rahatsız edici hale gelmeden doktora başvurulmaz. Ama unutulmamalıdır ki, semptomlar ne kadar uzun kalırsa, çözülmesi gereken daha çok zamana ihtiyaç duyulur!

Bu ipuçları uzun süre boyun ağrısına maruz kalmadan hastalık seviyesine gelmeyi önlemeye ve tedavi etmeye yardımcı olacaktır. Ağır derecede acı çeken hastalara, konsültasyon için Ortopedi doktorlarını ziyaret etmeleri önerilir. Bu basit şeylerin nasıl çalıştığını daha açık bir şekilde anlamak için, çoğu durumda bu acının nasıl oluştuğuna biraz ışık tutmalıyız.

Çoğu insan otururken uzun bir süre için kötü bir duruş sergilemektedir. Bu muhtemelen soruna yol açan en önemli faktördür. Bunu etkileyen ikinci faktör, egzersizlerin ve postural kasların tonlarının eksikliğidir. Bunların her ikisi de beslenme açısından yetersiz bir diyetle desteklenir.

Bu soruna bütünsel bir yaklaşım ve boyun ve üst sırt ağrıları ile mücadele için 5 hızlı ev tedavileri tavsiye ediyoruz:

1. RAHATLAMA :

Kas yorgunluğu ve burkulma nedeniyle ağrılarla savaşmak zorlayıcı. Konforunuza göre bir yastık kullanımı yapılabilir. Yeterli uyku almanız ve zihninizi ve vücudunuzu rahatlatmak için yeterli zaman ayırmanız tavsiye edilir. Erken uyku erken kalk!

2. DOĞRU POZİSYON :

Genellikle bilgisayarınız önünde uzun bir oturma göreviniz varsa, tam sırt destekli kilitli bir sandalyeye oturmanız ve her iki kolunuzun  dirseğe kadar desteklenmesi önemlidir. Bu, sürekli olarak üst ekstremitelerinizin ağırlığını taşıyan boyun kaslarınızdaki stresi azaltır. Dizüstü / masaüstü ekranınızın gözlerinizi bir kitap veya destek üzerinde tutmanız ve yatakta veya başka bir pozisyonda ise kullanmayın. Eğer bu gerekli ise bir yatak sehpası kullanılmalıdır.

3. YETERLİ EGZERSİZ :

Vücudunuzu desteklemek için boyun ve omuz kaslarınızı egzersiz gereklidir. Bu egzersizleri yapmak 15 dakikadan fazla sürmez. Daha fazla egzersiz yapmak için lütfen “Boyun ve Omuz Ağrısından kurtulmak için 5 basit egzersiz” konulu yazımızı okuyun.

4.DİYET :

Sağlıklı beslenme, ağrının metabolik bileşenini önleme ve tedavi etmede önemli bir role sahiptir. Vitamin B12 eksikliği (vejetaryenlerde daha yaygın) ve D vitamini eksikliği, kol, önkol ve eldeki uyuşukluk ve parestezi ile sonuçlanabilecek en önemli nedenlerdir. Bunlar yaygın olarak servikal radikülopati olarak teşhis edilir, ancak aynı amaçlanan tedavi, her zaman yardımcı olmaz.

5.FİZİKİ TEDAVİ:

Fizik tedavi, akut olgularda etkilenen kasların sıcak fermentasyonu ve hafif el ile gerdirilmesini içerir. Kronik vakalar, akut spazmı olan yeni vakalar kadar fayda sağlamamaktadır.